Werkwijze

SHOOTS OP LOCATIE…..

Al mijn fotoshoots vinden plaats op locatie. Newbornshoots vinden bij u thuis plaats. Op locatie zal ik nagenoeg gebruik maken van natuurlijk licht, dat geeft een erg mooi resultaat. Op locatie kun je ook gebruik maken van alles wat in de omgeving aanwezig is, vaak voelen mensen zich daardoor wat meer op hun gemak. Vooral voor kinderen kan dit handig zijn!

De locatie mag door jou aangewezen worden. Mocht je niks weten, dan heb ik altijd wat leuke ideetjes achter de hand!

Hoe zit het dan met het weer zul je je misschien afvragen? Dat werkt in Nederland namelijk niet altijd mee! Zonnig weer is echter helemaal niet noodzakelijk, ook met kouder weer en/of bewolking zijn prachtige foto’s te maken! Alleen bij harde wind en/of veel neerslag zal de shoot verplaatst worden. Dit is overigens kosteloos.

VÓÓR DE SHOOT…..

Voor de fotoshoot hebben we altijd nog even contact over de praktische zaken en tevens hoor ik graag wat je verwacht van de shoot, zodat ik daar rekening mee kan houden. Afhankelijk van je wensen ontvang je van mij eventueel ook nog tips om de shoot zo goed mogelijk te laten verlopen.
Voor newbornshoots kun je eventueel al tijdens de zwangerschap contact met mij opnemen voor het bespreken van de mogelijkheden. Ook kan ik er dan alvast een beetje rekening mee houden in mijn agenda.


TIJDENS DE SHOOT…..

Mensen staan vaak het mooist op de foto als ze gewoon zichzelf zijn. Geen ingewikkelde poses, maar een comfortabele ontspannen houding. We gaan samen op zoek naar dat mooie plaatje en waar nodig stuur ik bij. Ik heb genoeg ideeën, maar eigen inbreng is altijd leuk!
Bij newbornshoots kom ik dus aan huis en breng zelf de nodige spullen mee. Mocht je zelf mooie spulletjes hebben voor de shoot, dan zijn deze altijd welkom. Het moet een ontspannen shoot worden, waarbij het welzijn van de baby voorop staat. Dit betekent dat ik niet constant aan het fotograferen zal zijn, maar me aanpas aan het ritme van de baby. Afhankelijk van de situatie ben ik de ene keer dus sneller klaar dan de andere keer…. De 2-3 uur die ik in mijn prijslijst aangeef, is dus slechts een gemiddelde.
Het gaat hier niet om kwantiteit, maar om kwaliteit. Met het welzijn van het kind dus voorop.


NA DE SHOOT…..

Na afloop van de fotoshoot ga ik aan de slag met de foto’s. Ik maak een eerste selectie en plaats deze binnen 1 week (meestal eerder) in een besloten gedeelte op mijn site, waarvan je de inloggegevens ontvangt. Vervolgens kun je een keuze maken uit de foto’s. Als je keuze bekend is, ga ik deze foto’s bewerken zodat ze nog mooier worden! Dit duurt weer maximaal 1 week. (Bij je shoot is een vast aantal foto’s inbegrepen. Wil je er meer, dan ontvang je de foto’s binnen 1 week na ontvangst van je betaling.) Deze termijnen gelden voor digitale bestanden. Ga je voor afdrukken, dan is de levertijd wat langer omdat ik afhankelijk ben van de afdrukcentrale. (zie ook prijslijst)